Ontmoetingsfeesten 2024 - Baasrode
Op zaterdag 31 augustus hadden de jaarlijkse Ontmoetingsfeesten plaats in en rond het Ontmoetingscentrum.

Een zonovergoten dag met leuke activiteiten, ambiance en lekkere snacks en drankjes, aangeboden door de plaatselijke verenigingen. Toen de Belleman aan de hand van een oorkonde de Ontmoetingsfeesten voor geopend verklaarde, waren het petanque- en dartstornooi al volop aan de gang.

Moving amuseerde de toeschouwers met dans en rope skipping. De lach op hun gezicht was een bewijs dat ze er zelf van genoten. Huisorkest ’t Plein zong een mooi repertorium bij elkaar in kleurige kledij en zanger Fons verraste ons aangenaam met een solo optreden. Drumband De Eendracht trommelde er op lustig op los. Daarna kon men de botter ‘Rosalie’ gaan bewonderen in het Scheepvaartmuseum. In jeugdhuis Fluks maakten een twintigtal belangstellenden kennis met de wereld van de vleermuizen, gebracht door Natuurpunt. Tussendoor smaakten de pannenkoeken, de croque monsieurs en de paëlla overheerlijk en de drank vloeide rijkelijk. Toevallige passanten uit Bretagne en Nederland genoten mee van de sfeer en het aanbod. De kinderen haalden hun hartje op in het springkasteel en het snoepbuffet van de Speelplaneet en in de schminkstand van de Gezinsbond.   

Zie Ze Zingers Geertrui en Jasper vulden het avondprogramma ‘Bostroë zingt’. Nederlands- en Engelstalige liedjes werden luidkeels meegezongen en er waren opvallend veel jongeren. Sommigen gingen zelfs aan het dansen. 

Dank zij vijftien verenigingen die hun beste beentje voorzetten, waren deze Ontmoetingsfeesten meer dan geslaagd. Dank aan de vele medewerkers! Dank ook aan de talrijke aanwezigen in de namiddag en ‘s avonds! De foto’s van Jan Conickx spreken voor zich.

 

Namens vzw Parochiale Werken 

A.D.M.

Zoeken

Dekenaal nieuws