Kerststallentocht on Baasrode
Op 26 december 2023 ging de 31ste editie van de kerststallentocht door in Baasrode.

De start.

Het weer was uitstekend: zon, matige temperatuur en geen spatje regen! De tocht ving aan in het scoutslokaal waar de vzw van de scouts met inschrijvingsformulieren klaar stond. Er was ook een ‘altijd prijs’ tombola en aan de toog kon je een drankje bestellen voor je de tocht aanvatte. Voor drie euro kreeg je een volledige routebeschrijving van een parcours van 7 km dat je te voet of per fiets kon afleggen en geschikt was voor jong en oud.

De tocht.

In de kerststallen beeldden dertien Baasroodse verenigingen elk een fragment uit van het kerstverhaal ‘Het meisje met de zwavelstokjes’. Aan iedere kerststal waren diverse drankjes en lekkere hapjes voorzien. 20% van de opbrengst van elke vereniging ging naar het goede doel ‘vzw Eindelijk!’. Dit is een voorziening in Buggenhout voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. Het was vrij rustig langs het traject maar druk op de plaatsen waar een kerststal stond. Wie er bij was, genoot er van!

Het slot.

De prijsuitreiking vond plaats in het scoutslokaal. Er waren 25 waardebonnen te verdelen onder wie het woord vond waarvan telkens een letter te vinden was in de kerststallen. Daarna kon men verbroederen in een gezellige sfeer en dat hebben velen dan ook gedaan want het scoutslokaal liep aardig vol. Een pluim voor de organisatoren!

 

Agnes De Mulder

Zoeken

Dekenaal nieuws